Nieuws over Zorin OS

8 december 2021 Zorin OS 16 Lite is hier.

Zorin OS 16 Lite
is gelanceerd.

Blaas uw oude en lage specificatie computers nieuw leven in met het nieuwste Zorin OS Lite besturingssysteem.

Eerst een woordje van de Zorin group zelf:

Minder dan 4 maanden sinds de release van Zorin OS 16, zijn we verheugd te kunnen zeggen dat het meer dan 1 miljoen keer is gedownload. We zijn overweldigd door de geweldige feedback die we hebben gehoord van gebruikers over de hele wereld en de pers. Bedankt allemaal voor het helpen om dit de grootste release van Zorin OS ooit te maken!

Vandaag zijn we verheugd om de release van Zorin OS 16 Lite aan te kondigen. Het comprimeert de volledige Zorin OS 16-ervaring in een gestroomlijnd besturingssysteem, ontworpen om te draaien op computers met een lage specificatie van maar liefst 15 jaar. Wij geloven dat dit belangrijker is dan ooit, na de veroudering van oudere pc’s in Windows 11 tijdens een wereldwijd chiptekort. Door de meest geavanceerde en efficiënte software te combineren met een gebruiksvriendelijke ervaring, hebben we het voor iedereen mogelijk gemaakt om de levensduur van hun computers met de komende jaren te verlengen.

Om Zorin OS 16 Lite te krijgen, gaat u nu naar de downloadpagina of leest u verder om meer te weten te komen over wat er nieuw is sinds Zorin OS 15 Lite.

Een prachtige nieuwe look.

Zorin OS 16 Lite is opgefrist met een vernieuwd en verfijnd uiterlijk uit de doos. We hebben het nieuwe, meer gepolijste standaardthema van Zorin OS 16 geïntroduceerd dat prettiger is voor de ogen. U vindt gedetailleerde componenten en verrukkelijke animaties door het hele systeem die uw computerervaring naar een hoger niveau tillen.

We hebben ook nieuwe illustraties en bureaublad achtergronden geïntroduceerd om uw bureaublad nog mooier en uitnodigender te maken.

Nieuwe taakbalk met venstervoorbeelden.

De taakbalk in het paneel is geheel nieuw en van de grond af opnieuw geschreven om beter te integreren in de desktop. Het toont nu venstervoorbeelden wanneer u met de muis over een app-pictogram beweegt, waardoor u een beter overzicht krijgt.

Extra bureaubladlay-outs in de Pro Lite-editie.

We introduceren twee nieuwe desktoplay-outs in Zorin OS 16 Pro Lite: Chrome OS-achtig en Windows Classic-achtig.

De Chrome OS-achtige desktopomgeving heeft een gecentreerd pictogramtaakbalkontwerp en een geheel nieuw app-rastermenu op volledig scherm. Het is een uitstekende keuze voor nieuwere computergebruikers die meer vertrouwd zijn met eenvoudigere computerplatforms zoals smartphones en tablets.

De Windows Classic achtig desktoplay-out maakt gebruik van een traditionele taakbalk in lijststijl met een eenvoudig app-menu, ontworpen om vertrouwd te voelen voor ervaren computergebruikers.

Deze nieuwe lay-outs vormen een aanvulling op de 4 andere lay-outs die zijn aangepast en verbeterd sinds Zorin OS 15 Lite. U kunt kiezen tussen deze desktoplay-outs (twee in Zorin OS 16 Lite en zes in Zorin OS 16 Pro lite) in het gedeelte “Lay-outs” van Zorin Appearance.

Herontworpen Zorin-uiterlijk.

Zorin OS 16 Lite bevat nu de nieuwe Zorin Appearance van Zorin OS 16, die is ontworpen om nog gemakkelijker te gebruiken en te navigeren. Met Zorin Appearance kunt u een andere bureaublad indeling selecteren, het thema van de app en het pictogram wijzigen, uw bureaublad lettertype kiezen en andere delen van uw bureaublad aanpassen om het echt van u te maken.

In Zorin OS 16 hebben we de lay-out van de app vernieuwd om het nog gemakkelijker te maken om aanpassingsopties te vinden, waarbij de categorie tabbladen van de bovenkant naar de linkerkant van het venster zijn verplaatst. Bureaublad lay-outs zijn ook onderverdeeld in een speciaal tabblad en u kunt nu de grootte van bureaublad pictogrammen onafhankelijk van de app Bestanden instellen.

Makkelijker aan de slag met de Tour (Rondleiding).

De nieuwe Tour van Zorin OS 16 is de beste plek om je weg te vinden in Zorin OS Lite. Wanneer u voor de eerste keer inlogt, leidt de Tour u door de basisprincipes van het gebruik van Zorin OS 16 Lite, het aanpassen van het bureaublad en het installeren van de software die u nodig heeft om te werken en te spelen. Het is de meest gastvrije manier om van newbie naar Zorin OS-expert te gaan en om de desktop zo in te stellen dat deze het beste voor u werkt.

Meer apps dan ooit tevoren: Flathub is nu ingeschakeld.

De softwarewinkel in Zorin OS 16 Lite is nu vooraf geladen met de app-catalogus van Flathub naast de Snap-winkel en de Ubuntu & Zorin OS APT-repositories. Dankzij dit zul je merken dat er nog meer apps beschikbaar zijn om te installeren vanuit de Software Store in Zorin OS 16 Lite dan ooit tevoren.

De ingebouwde softwarewinkel heeft ook veel optimalisaties onder de motorkap ontvangen, evenals verbeteringen aan de gebruikersinterface om het nog gemakkelijker te maken om apps uit verschillende bronnen te vinden en te installeren. Als een app beschikbaar is vanuit meerdere repositories (zoals Flathub en de Snap store), kun je selecteren vanuit welke je wilt installeren; met behulp van het menu “Source” op de app-lijstpagina.

Desalniettemin handhaaft de Software Store zijn eenvoudige en uniforme gebruikerservaring, zodat u met één klik de nieuwste versies van de gewenste apps kunt vinden en installeren zonder dat u hoeft na te denken over welk bron- of app-pakketformaat u moet gebruiken.

Sideload Windows-software veiliger en gemakkelijker.

Bij het sideloaden van apps en games maakt Zorin OS 16 Lite het nog eenvoudiger om de gewenste software op de meest compatibele en veilige manier te installeren.

Zorin OS wordt nu geleverd met een ingebouwde database die populaire Windows-installatiebestanden detecteert, zodat het systeem u door het installatieproces kan leiden. Als het systeem het .exe- of .msi-bestand herkent waarop u dubbelklikt, zal het u automatisch voorstellen om de app of game (of het dichtstbijzijnde alternatief) te installeren vanaf de aanbevolen bron, of het nu een native pakket is in de Software Store of een Voor Linux geoptimaliseerd installatieprogramma voor een pc-game in Lutris of Steam. Het biedt je ook een eenvoudige en geïnformeerde optie om Windows App Support te installeren als je de Windows-versie van de app of game wilt gebruiken.

We denken dat deze functie het voor nieuwe gebruikers nog gemakkelijker zal maken om aan de slag te gaan met hun favoriete software in Zorin OS, en om de breedte en voordelen van het Linux-app-ecosysteem te leren kennen.

Nieuwe Sound Recorder-app.

De nieuwe Sound Recorder-app biedt een eenvoudige en mooie manier om audio en spraak op te nemen en af te spelen. Of je nu een spraakmemo voor jezelf maakt of een podcast maakt, de Sound Recorder-app past zich aan je workflow aan en maakt het opnemen van audio moeiteloos.

…en zoveel meer

 • Fractionele schaling voor beeldschermen met hoge resolutie
 • Nieuwe speciale muziekspeler-app: Rhythmbox
 • Ingebouwde tracking en telemetrie in Firefox standaard uitgeschakeld voor een meer privacy-respecterende web-browse-ervaring
 • Flikkervrije opstartervaring (op ondersteunde hardware)
 • Versleutelde installaties kunnen nu een herstelsleutel maken
 • Verbeterde ondersteuning voor nieuwere hardware
 • De nieuwste XFCE 4.16-desktopomgeving
 • Gebaseerd op Ubuntu 20.04.3 LTS

Zorin OS 16 Lite wordt tot april 2025 ondersteund met software-updates en beveiligingspatches. Deze verlengde ondersteuningsperiode maakt het de perfecte keuze voor grote implementaties in bedrijven, scholen en organisaties.

Hoe Zorin OS 16 Lite verkrijgen

U kunt Zorin OS 16 Lite en Pro Lite (meegeleverd bij elk exemplaar van Zorin OS 16 Pro) vandaag nog downloaden vanaf de downloadpagina op onze website.

Als je Zorin OS 16 Pro al hebt gekocht, kun je nu je exemplaar van Zorin OS 16 Pro Lite downloaden via de downloadlink in je aankoop-e-mail. Als u deze e-mail bent kwijtgeraakt, kunt u deze hier opnieuw verzenden.

We hopen dat je het leuk zult vinden om Zorin OS 16 Lite te gebruiken!

17 augustus 2021 Zorin OS 16 Core

Zorin OS 16 is uitgebracht, met de meest geavanceerde versie ooit bij Zorin OS.
Boordevol functies en verbeteringen om uw computer naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Vanaf de release van de laatste grote versie in juni 2019 is Zorin OS 15 wereldwijd bijna 3 miljoen keer gedownload. Sindsdien hebben de broers Zorin naar uw feedback geluisterd en hard gewerkt om het ultieme besturingssysteem te bouwen; een die helpt om uw computer beter, sneller, gemakkelijker, veiliger en privacy-respecterend te maken.

Vandaag zijn zij verheugd om eindelijk de volgende grote versie van het besturingssysteem te lanceren: Zorin OS 16. Dit is een enorme sprong voorwaarts die elk niveau van het besturingssysteem verfijnt: van hoe het eruit ziet tot hoe het werkt. Het zit boordevol nieuwe functies en verbeteringen die u helpen het meeste uit uw computer te halen, zodat u meer kunt bereiken dan ooit.

Om Zorin OS 16 nu te krijgen, gaat u naar de downloadpagina of leest u verder om meer te weten te komen over wat er nieuw is.

Een prachtige nieuwe look

Zorin OS 16 is opgefrist met een vernieuwd en verfijnd uiterlijk uit de doos. Zij hebben een nieuw, meer gepolijst standaardthema geïntroduceerd dat prettiger is voor de ogen. U vindt gedetailleerde details en verrukkelijke animaties door het hele systeem die uw computerervaring naar een hoger niveau tillen.

Zij hebben ook nieuwe illustraties en bureaubladachtergronden geïntroduceerd. Out of the box, je wordt begroet met een dynamische achtergrond die verandert op basis van het tijdstip van de dag.

Het vergrendelingsscherm toont nu een vage versie van uw bureaubladachtergrond.

Snellere en soepelere prestaties

Snelheid is een topprioriteit geweest in Zorin OS 16, dus de desktop werkt dramatisch sneller op een breed scala aan hardware, oud en nieuw. Op elk niveau van het besturingssysteem zijn prestatie-optimalisaties doorgevoerd, van de kernel tot de desktopomgeving. Apps openen sneller, animaties zijn vloeiender en laadtijden worden verkort, zodat u meer tijd kunt besteden aan uw productiviteit.

Makkelijker aan de slag met de rondleiding

De nieuwe rondleiding (tour) is de beste plek om je weg te vinden in Zorin OS. Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt, leidt de rondleiding u door de basisprincipes van het gebruik en het aanpassen van het bureaublad, het verbinden van uw online accounts, het koppelen van uw telefoon aan uw computer met behulp van Zorin Connect en het installeren van de software die u nodig hebt om te werken en te spelen. Het is de meest gastvrije manier om van beginner naar Zorin OS-expert te gaan en de desktop zo in te stellen dat deze het beste voor u werkt.

Navigeer sneller en soepeler met touchpad-bewegingen van de laptop

Als u een laptop gebruikt, gaat het schakelen tussen uw apps en werkruimten nog sneller en gemakkelijker. Zorin OS 16 introduceert multi-touch touchpad-bewegingen, standaard ingeschakeld. Nu kunt u schakelen tussen werkruimten met vloeiende 1:1-beweging door met 4 vingers omhoog of omlaag te vegen. Knijp met 3 vingers op het touchpad om het activiteitenoverzicht te openen en zie direct elke app die op je werkruimtes draait.

Onze wereld van apps is zojuist groter geworden: Flathub is nu ingeschakeld

U zult merken dat er nog meer apps beschikbaar zijn om te installeren vanuit de Software Store in Zorin OS 16 dan ooit tevoren. Dit is te danken aan de toevoeging van de Flathub-repository aan Zorin OS out of the box. Flathub is de de-facto standaard repository van waaruit je apps kunt krijgen met behulp van het Flatpak-pakketformaat. Het is uitgegroeid tot een enorm ecosysteem van apps en games van veel onafhankelijke ontwikkelaars, evenals software rechtstreeks van grote namen als Spotify, Zoom en Discord.

Nu wordt Zorin OS geleverd met de app-catalogi van Flathub, de Snap Store en de Ubuntu & Zorin OS APT-repositories, evenals de mogelijkheid om .deb & AppImage-pakketten en Windows-apps te installeren (optioneel met behulp van Windows App Support, powered door Wine). Hierdoor heeft Zorin OS 16 de grootste bibliotheek met apps die out of the box beschikbaar zijn ooit.

De ingebouwde softwarewinkel heeft ook veel optimalisaties onder de motorkap ontvangen, evenals verbeteringen in de gebruikersinterface om het nog gemakkelijker te maken om apps uit verschillende bronnen te vinden en te installeren. Als een app beschikbaar is vanuit meerdere repositories (zoals Flathub en de Snap store), kun je selecteren vanuit welke je wilt installeren; met behulp van het menu “Bron” op de app-lijstpagina.

Desalniettemin handhaaft de Software Store zijn eenvoudige en uniforme gebruikerservaring, zodat u met één klik de nieuwste versies van de gewenste apps kunt vinden en installeren zonder dat u hoeft na te denken over welk bron- of app-pakketformaat u moet gebruiken.

Sideload Windows-software veiliger en gemakkelijker

Bij het sideloaden van apps en games maakt Zorin OS 16 het nog eenvoudiger om de gewenste software op de meest compatibele en veilige manier te installeren.

Zorin OS wordt nu geleverd met een ingebouwde database die populaire Windows-installatiebestanden detecteert, zodat het systeem u door het installatieproces kan leiden. Als het systeem het .exe- of .msi-bestand herkent waarop u dubbelklikt, zal het u automatisch voorstellen om de app of game (of het dichtstbijzijnde alternatief) te installeren vanaf de aanbevolen bron, of het nu een native pakket is in de Software Store of een Voor Linux geoptimaliseerd installatieprogramma voor een pc-game in Lutris of Steam. Het biedt je ook een eenvoudige en geïnformeerde optie om Windows App Support te installeren als je de Windows-versie van de app of game wilt gebruiken.

We zijn van mening dat deze functie het voor nieuwe gebruikers nog gemakkelijker zal maken om aan de slag te gaan met hun favoriete software in Zorin OS en om de breedte en voordelen van het Linux-app-ecosysteem te leren kennen.

Nieuwe Sound Recorder-app

De nieuwe Sound Recorder-app biedt een eenvoudige en mooie manier om audio en spraak op te nemen en af te spelen. Of u nu een spraakmemo voor uzelf maakt of een podcast produceert, de Sound Recorder-app past zich aan uw workflow aan en maakt het opnemen van audio moeiteloos.

Een meer informatieve en aanpasbare taakbalk

Het is nu gemakkelijker dan ooit om de status van uw actieve apps in één oogopslag te bekijken. De taakbalk geeft nu badges weer die het aantal ongelezen berichten weergeven, evenals voortgangsbalken voor lopende bewerkingen, zoals bij het kopiëren van grote bestanden in de app Bestanden.

De Zorin OS 16-desktop is nu meer aanpasbaar dan ooit, dankzij nieuwe instellingen voor de taakbalk en het paneel. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk om toegang te krijgen tot de taakbalk instellingen, waar u nu:

 • Verplaats het paneel naar de linker- of rechterkant van het scherm, naast de boven- en onderkant
 • De transparantie en grootte van het paneel instellen
 • Geef het paneel weer op meerdere monitoren
 • Toon/verberg en verplaats de knoppen en indicatoren van het paneel
 • Kies ervoor om alleen taakbalk pictogrammen weer te geven voor apps die op de huidige werkruimte of monitor worden uitgevoerd
 • Het gedrag wijzigen bij het klikken of scrollen op app-pictogrammen in de taakbalk
 • Venstervoorbeelden en knopinfo weergeven/verbergen wanneer u de muisaanwijzer over app-pictogrammen op de taakbalk beweegt
 • Automatisch het paneel op een intelligente manier weergeven/verbergen

Herontworpen Zorin-uiterlijk

Over maatwerk gesproken, zij hebben Zorin Appearance nu nog gemakkelijker te gebruiken en te navigeren gemaakt. Met Zorin Appearance kunt u een andere bureaublad indeling selecteren, het app- en pictogram thema wijzigen, uw bureaublad lettertype kiezen en andere delen van uw bureaublad aanpassen om het echt van u te maken.

In Zorin OS 16 hebben zij de lay-out van de app vernieuwd om het nog gemakkelijker te maken om aanpassingsopties te vinden, waarbij de categorie tabbladen van de bovenkant naar de linkerkant van het venster zijn verplaatst. Bureaublad lay-outs zijn ook onderverdeeld in een speciaal tabblad en u kunt nu de grootte van bureaublad pictogrammen onafhankelijk van de app Bestanden instellen.

Nieuwe Windows 11-achtige bureaublad indeling

Zij introduceren een geheel nieuwe desktoplay-out in Zorin Appearance die lijkt op de standaardinterface in Windows 11. Het heeft een moderne en gestroomlijnde gebruikersinterface die zich goed aanpast aan computers met touchpads, muizen of touchscreens. Het nieuwe rastermenu, de activiteitenoverzichtsknop en taakbalk pictogrammen zijn vooraan en in het midden geplaatst voor gemakkelijke toegang en moeiteloze navigatie op schermen van elk formaat.

De Windows 11-achtige desktop lay-out is als optie beschikbaar in Zorin OS 16 Pro.

Jelly-modus

Ongetwijfeld de meest baanbrekende en revolutionaire functie die we ooit hebben toegevoegd, Jelly Mode zal de manier waarop je je computer gebruikt voor altijd fundamenteel veranderen 😁. Indien ingeschakeld, wiebelen vensters wanneer ze over het bureaublad worden verplaatst en knijpen ze in hun app-pictogrammen wanneer ze worden geminimaliseerd. U kunt de Jelly-modus inschakelen via het tabblad Interface in Zorin Appearance om uw bureaublad een vloeiender en speelser gevoel te geven.

…en zoveel meer

 • Fractionele schaling voor beeldschermen met hoge resolutie
 • Gebruik en installeer de nieuwste NVIDIA-stuurprogramma’s rechtstreeks in het .iso-bestand
 • Word eenvoudig lid van een Active Directory-domein vanuit het systeeminstallatieprogramma
 • Bestanden met een ster voor gemakkelijke toegang in de app Bestanden
 • Betere ondersteuning voor vingerafdruklezers met eenvoudigere installatie
 • Nieuwe Foto’s-app voor eenvoudiger fotobeheer
 • Geef een QR-code weer om uw apparaten eenvoudig te verbinden met de Wi-Fi-hotspot van uw computer
 • De app Instellingen heeft nu een vernieuwde categorie-indeling die gemakkelijker te navigeren is
 • Maak eenvoudig app-mappen in het app-raster door apps naar elkaar te slepen (alleen Touch, macOS-achtige en Ubuntu-achtige desktoplay-outs)
 • Ingebouwde tracking en telemetrie in Firefox standaard uitgeschakeld voor een meer privacy-respecterende webbrowse-ervaring
 • Flikkervrije opstartervaring (op ondersteunde hardware)
 • Versleutelde installaties kunnen nu een herstelsleutel maken
 • Verbeterde ondersteuning voor nieuwere hardware
 • Gebaseerd op Ubuntu 20.04.3 LTS

Dit is nog maar het begin van wat er nieuw en beter is in Zorin OS 16. Met de consolidatie van honderden nieuwe functies en verbeteringen in deze release, is Zorin OS 16 de duidelijkste manifestatie van onze visie die we meer dan tien jaar geleden naar voren hebben gebracht: combineren de krachtigste desktoptechnologie met het meest gebruiksvriendelijke ontwerp.

Zorin OS 16 wordt tot april 2025 ondersteund met software-updates en beveiligingspatches. Deze verlengde ondersteuningsperiode maakt het de perfecte keuze voor grote implementaties in bedrijven, scholen en organisaties.

Hoe Zorin OS 16 te verkrijgen

U kunt Zorin OS 16 Core en Pro vandaag downloaden van de downloadpagina op de website van Zorin Group.

Andere edities van Zorin OS 16 – zoals Lite en Education – zullen de komende maanden worden uitgebracht.

Belangrijk!
U kunt upgraden naar de nieuwe versie door onze upgradegids te volgen. We raden gebruikers van Zorin OS 16 Beta aan om een schone installatie-upgrade uit te voeren naar Zorin OS 16 om de nieuwste en meest stabiele software te kunnen gebruiken. Voor bestaande gebruikers van Zorin OS 15 werken we aan een methode om rechtstreeks naar Zorin OS 16 te upgraden zonder dat het besturingssysteem opnieuw hoeft te worden geïnstalleerd. Abonneer u op onze nieuwsbrief om een melding te ontvangen zodra deze optie de komende maanden beschikbaar is.

We hopen dat je het leuk zult vinden om Zorin OS 16 te gebruiken!

.

10 augustus 2021 Zorin OS 16 pro

Zorin OS 16 Pro in de plaats van Zorin OS 16 Ultimate.
Ja u leest het goed de Ultimate versie wordt vervangen door Zorin OS 16 Pro
Zie hier het blogbericht.

https://sourceforge.net/projects/zorin-os/files/15/19 april 2021 Betatest Zorin OS 16 Core en Pro

Met veel plezier melden Group Zorin de beta test van Zorin OS 16.
Zie hier het blogbericht. van de group op hun website.
Test het vandaag nog uit.

12 september 2020

Zorin OS Group heeft de nieuwe puntversie gelanceerd.
Je kan nu genieten van Zorin OS 15.3.
Zorin OS 15.3 is er: het meest geavanceerde besturingssysteem wordt nog beter.
Nieuwere software. Werk beter met de bijgewerkte LibreOffice. Verbeterde hardwarecompatibiliteit en beveiliging.

Zorin OS Group zijn verheugd om de nieuwe, verbeterde en verbeterde versie van Zorin OS 15 te lanceren – onze meest geavanceerde en populaire release ooit.

Sinds de Zorin OS 15 voor het eerst werd gelanceerd in juni 2019, is het meer dan 1,7 miljoen keer gedownload. Meer dan 65% van deze downloads was afkomstig van eigen platforms zoals Windows en macOS, wat onze missie weerspiegelt om de kracht van Linux naar nieuwe mensen te brengen en de gemeenschap te laten groeien ten behoeve van iedereen. Sindsdien werken we eraan om Zorin OS 15 nog krachtiger, toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken met updates en puntreleases.

De wereld is enorm veranderd sinds de vorige tussenrelease van Zorin OS 15.2. Met deze nieuwe versie van Zorin OS hebben we ons gefocust op het versterken van de kernbenodigdheden van het besturingssysteem om u de functies en betrouwbaarheid te bieden waarmee u beter kunt werken, spelen en gebruiken van uw computer.

LibreOffice bijgewerkt om u te helpen beter te werken

LibreOffice is een van de belangrijkste apps in Zorin OS en met deze nieuwe release wordt het nog beter. We hebben LibreOffice 6.4.6 toegevoegd, de nieuwste stabiele release van de bekroonde kantoorsuite voor productiegebruik en zakelijke implementaties. Het stelt u in staat om sneller en effectiever te werken, of u nu op locatie bent of op afstand werkt. Enkele van de nieuwe verbeteringen zijn:

 • Nog betere compatibiliteit met Microsoft Office-documenten
 • Verbeteringen bij het plaatsen van opmerkingen in documenten, voor eenvoudigere samenwerking bij het werken op afstand
 • Meer opties en functies bij het bewerken van documenten
 • De prestaties worden verbeterd bij het openen en bewerken van documenten, zodat u meer werk sneller kunt doen

Nieuwere software

Naast LibreOffice zul je merken dat veel van de kernapps zijn bijgewerkt bij gebruik van Zorin OS 15.3. Dit biedt niet alleen een betere, snellere en meer functierijke ervaring uit de doos, er hoeven minder software-updates te worden gedownload nadat u Zorin OS op uw computer hebt geïnstalleerd.

Zorin Connect

De Zorin Connect-app voor Android is bijgewerkt met verbeteringen zoals:

 • Alleen automatisch zoeken naar apparaten in vertrouwde wifi-netwerken
 • Snelknoppen om bestanden te verzenden en klembord te verzenden in de permanente melding
 • Volledige ondersteuning voor de nieuwste versies van Android
 • Verbeteringen voor stabiliteit en prestaties

Systeemtechnologieën met betere hardwarecompatibiliteit en beveiliging

Veel van de ingebouwde systeemtechnologieën zijn verbeterd voor betere beveiliging, compatibiliteit en prestaties.

Zorin OS 15.3 wordt nu aangedreven door de Linux-kernelversie 5.4 – dezelfde versie als in Ubuntu 20.04. Naast prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen biedt het ondersteuning voor meer hardware, zoals Intel’s nieuw aangekondigde 11e generatie Core-processors, aankomende AMD-processors en GPU’s en andere randapparatuur. Dit betekent dat Zorin OS “gewoon werkt” met nog meer computers en apparaten.

We hebben ook de nieuwste beveiligingspatches voor alle software in Zorin OS standaard meegeleverd, zodat u gerust kunt zijn dat u de meest veilige versie van Zorin OS ooit gebruikt.


De Zorin OS 15-releaseserie wordt tot april 2023 ondersteund met software-updates en beveiligingspatches.

Hoe Zorin OS 15.3 te krijgen

Als je al Zorin OS 15 gebruikt, kun je updaten naar Zorin OS 15.3 door vandaag de laatste updates van de Software Updater te installeren.

Alle edities van Zorin OS 15.3 kunnen worden gedownload vanaf de downloadpagina op onze website.

Downloaden

Als je Zorin OS 15 Ultimate hebt gekocht, kun je een nieuw exemplaar van Zorin OS 15.3 Ultimate of Ultimate Lite downloaden via de downloadlink in je oorspronkelijke aankoopmail.

Wat komt er hierna?

We zijn enthousiast over de volgende grote versie van Zorin OS en we zijn van plan om de komende maanden meer details hierover vrij te geven. Blijf hier op de hoogte of meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste te weten wanneer deze klaar is voor een bètatest en wanneer deze volledig is vrijgegeven.

Inschrijven nieuwsbrief op Zorin Group

28 juni 2019

Het is zover, na lang wachten heeft de Zorin OS Group in Ierland hun nieuwste besturingssysteem gelanceerd.

We hadden dit al verwacht na het uitkomen van Ubuntu 18.04 in de zomer van 2018 maar het is ondertussen 2019 geworden.
En het besturingssysteem mag er wezen hoor, zie hier Zorin OS 15.

Een uit de kluiten gewassen besturingssysteem dat gebaseerd is op Ubuntu 18.04 en dus ook meteen een LTS uitvoering is.
LTS wil zeggen “Long Term Support” wat in het Nederlands dan weer wil zeggen “Lange Termijn Ondersteuning” voor 5 jaar.
Dat wil dus zeggen dat je met dit systeem goed zit tot april 2023.

Het besturingssysteem Zorin OS 15 kunt u installeren op een desktop computer of een laptop. Uitgebreide uitleg hierover vindt u op het Nederlandstalige forum.

Eens het besturingssysteem is geïnstalleerd op uw computer ben je klaar om de wereld van Zorin OS te bewonderen.
U kunt er mee:

 • op het internet surfen
 • mails ontvangen en versturen
 • foto’s opslaan, bewerken en bekijken
 • muziek opslaan, bewerken en beluisteren
 • uw familie filmpjes bewerken, opslaan en bekijken
 • op YouTube naar films en muziek kijken en luisteren
 • een brief schrijven, een datasheet opmaken, rekenen en nog veel meer met het complete en gratis office pakket van LibreOffice

Kortom, u kunt er heel wat mee doen en dat vinden wij fantastisch.